PIAȚA TEATRULUI de Ana-Maria NISTOR

PIAȚA TEATRULUI de Ana-Maria NISTOR

Duminică9 noiembrie, ora 18:00, la Teatrul Național BucureștiSala Media

 

Editura Academiei Române anunță apariția volumului PIAȚA TEATRULUI de Ana-Maria NISTOR, care va avea lansarea oficială în cadrul Festivalului Național de Teatru Independent.

 

 

O carte fascinantă și savuroasă despre teatrul interbelic, aflat la răspântia dintre artă, cancanuri, politică și culise. Peste 500 de pagini de mărturii inedite și lucruri neștiute despre marii actori și scriitori, dezvăluiri despre viața artistică și socială, care seamănă izbitor cu unele de astăzi.

Cartea nu este doar un tablou vivant al teatrului românesc dintre cele două războaie mondiale, ci mai mult decât atât: o imagine multidimensională, o veritabilă hologramă sonoră, policromă și dinamică a unui fenomen cultural de substanță, surprins la o oră astrală a istoriei sale.

Vocea autoarei – caldă, empatică, irigată subtil de o ironie tandră – se interferează armonios și funcțional cu a marilor scriitori ai epocii (G. Călinescu, Tudor Arghezi, Camil Petrescu, Liviu Rebreanu, Șerban Cioculescu, Tudor Vianu, Mihail Sebastian și mulți alții) într-o evocare polifonică, amplă și complexă a vieții din templul autohton al Thaliei și din pitoreștile lui împrejurimi complementare.

PIAȚA TEATRULUI este, de la un capăt la altul, o carte fermecătoare despre o lume fermecată, populată de actori, regizori, autori dramatici, scenografi, tehnicieni, cronicari, public – pe scurt, de acei oameni minunați și visurile lor zburătoare care au fost mereu și vor rămâne întotdeauna sufletul acestui ireal miracol al spiritului numit TEATRU.

 

Vă așteptăm duminică, 9 noiembrie, ora 18.00 la TNB, sala Media, la o lansare cu surprize. Prezența obligatorie!