CITESC TEATRU!  Evenimente de carte in FNTi editia a II-a (3-9 noiembrie)

CITESC TEATRU! Evenimente de carte in FNTi editia a II-a (3-9 noiembrie)

Cartea de teatru, fie ea tiparita sau online, are un rol esential in fenomenul teatral actual si viitor. De aceea, a doua editie a Festivalului National de Teatru Independent propune o serie de evenimente de carte sub titulatura „Citesc Teatru!”.

Timp de o saptamana, FNTi editia a II-a prilejuieste intalnirea dintre oamenii de teatru si sustinatorii fenomenului teatral independent. Spectacole. Workshop-uri. Vizionari. Sharing si propuneri de idei. Mediul perfect in care artistii si publicul pot discuta despre cartea de teatru si momentul potrivit pentru a oferi acces si vizibilitate noilor aparitii.

Programul FNTi „Citesc Teatru!” propune o serie de evenimente dedicate literaturii de specialitate, moderate de criticul Ioana Moldovan.

Luni, 3 noiembrie, ora 19:30, la UnTeatru (Str. Ilfov nr.1)
  • Andreea Dumitru - prezentarea colectiilor „Dramaturgie Contemporana” si „Mari Regizori”, Fundatia Culturala Camil Petrescu, Teatrul Azi (Edward Gordon Craig  - „Despre arta teatrului", Tadeusz Kantor - „Scrieri despre teatru”)
Marti, 4 noiembrie, ora 20:00, la UnTeatru (Str. Ilfov nr.1)
  • Monica Andronescu - prezentarea colectiei Yorick, Editura Nemira
Miercuri, 5 noiembrie, ora 18:30, la UnTeatru (Str. Ilfov nr.1)
  • Iulia Popovici - prezentarea volumului „Noi practici in artele spectacolului in Europa de Est”, Editura Cartier
Joi6 noiembrieora 23:00, la Godot Cafe-Teatru (Str. Blanari nr.14), Clubul Festivalului
  • Theodor-Cristian Popescu - „SURPLUS DE OAMENI SAU SURPLUS DE IDEI - Pionierii miscarii independente in teatrul romanesc post 1989”, Editura Eikon  - prezentare de carte*
Duminica9 noiembrie, ora 18:00, la Teatrul National BucurestiSala Media
  • Ana-Maria Nistor - lansarea volumului „PIATA TEATRULUI”, Editura Academiei Romane. O carte fascinanta si savuroasa despre teatrul interbelic, aflat la raspantia dintre arta, cancanuri, politica si culise. Peste 500 de pagini de marturii inedite si lucruri nestiute despre marii actori si scriitori, dezvaluiri despre viata artistica si sociala, care seamana izbitor cu unele de astazi.
Cartile vor fi disponibile pe durata FNTi (3 - 9 noiembrie) la UnTeatruGodot Cafe-TeatruTeatrul Coquette,Teatrul de Arta. 

Citesc, citesti, citim teatru,
Ne vedem in FNTi si la evenimentele de carte!

*cartea va putea fi accesata online prin platforma LiterNet.ro