Teatru FIX a castigat premiul cel mare al primei editii a festivalului national de teatru INDEPENDENT cu spectacolul "Dreaming Romania".

    Producatorii festivalului national de teatru INDEPENDENT - Centrul Cultural Casa Artelor si Fundatia Godot au acordat un premiu pentru productie. Acesta a fost adjudecat de AuÄleu Teatru.

    Premiul pentru cea mai buna regie a fost adjudecat de Sanziana Stoican cu "Ce zile frumoase" by Asociatia UNTEATRU.

    Catalin Babliuc a castigat premiul pentru cel mai bun actor in rol principal cu rolul din "Bullets over Lipscani" by Fundatia Calea Victoriei 2007.

    Sabrina Iaschevici a castigat premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal cu rolul din "Ce zile frumoase" by Asociatia UNTEATRU.

    Cei cinci membrii ai juriului - Sanda Manu, Alice Barb, Mihaela Sirbu, Radu Afrim si Marian Ralea - au acordat si trei premii speciale: Lucia Marneanu cu "10 studii de iubire cu "i" mic" by Ground Floor Group Cluj; Christine Cizmas pentru rolul "Veta" din "O noapte furtunoasa" by Aualeu Teatru Timisoara. Premiul onorific a fost acordat doamnei Catalina Buzoianu pentru implicarea in fenomenul de teatru independent.

    Ilinca Manolache a castigat premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar cu "7 dintr-o lovitura" by Teatrul nu e o cladire.

    Conrad Mericoffer a castigat premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar cu "Dontcrybaby" by Compagnie 28 & Teatrul Luni de la Green Hours.

    Renumitul regizor de teatru si directorul festivalului "undergroundzero" Paul Bargetto l-a insarcinat pe Daniel Popa, Directorul Artistic al festivalului national de teatru INDEPENDENT, sa aleaga piesa care intruchipeaza cel mai bine spiritul independent. Doctorul a ales: "Circus Mundi" by Aualeu Teatru a castigat "Independent Spirit Award". Astfel, spectacolul este invitat in cadrul editiei 2014 a festivalului "undergroundzero" din New York.

    Valentin Varlan a castigat premiul pentru scenografie cu spectacolul "Ce zile frumoase" by Asociatia UNTEATRU.