Festivalul Național de Teatru independent este un eveniment care își propune să aducă anual în fața publicului cele mai bune producții independente din București și din țară. Timp de patru zile, FNTi va fi locul de întâlnire al iubitorilor si creatorilor de teatru.

Anul acesta, Godot Café-Teatru organizează a 4 a ediție FNTi alături de alte opt teatre independente din București (Unteatru, Teatrul de Artă, La Scena, Teatrul LUNI de la GreenHours, Teatrul Arte dell’ Anima, POINT, Teatrul Coquette, Teatrul de pe Lipscani).

La această ediție, FNTi prezintă spectacole independente din București și din țară, spectacole de debut ale tinerilor absolvenți UNATC, dar va avea și o secțiune de one man/woman show.

Ca în fiecare an, festivalul va crea contextul favorabil inițierii unor discuții între actorii independenți și studenții la facultățile de teatru. Ediția cu numărul IV va marca lansarea unei platforme de dialog între membrii Companiilor de Teatru Independent din țară și reprezentanți ai organismele ce administrează politicile culturale naționale.

FNTi4

Încă de la prima ediție, FNTi își dorește să alcătuiască o hartă a momentului plină cu stegulețele mișcării independente.

Astfel, FNTi este singurul festival de gen care acoperă, practic, întreaga țară.

Trupe, artiști, companii cu spațiu și nomade sunt invitate la București în perioada 3-6 noiembrie pentru a da ora exactă a teatrului independent în 2016.

FNTi este competitiv dar, având în vedere dificultățile prin care trec independenții, important este să exiști și să participi. Pentru că fiecare separat și toți împreună alcătuim un organism viu, care se dezvoltă de la an la an, numit Teatrul Independent.