Festivalul Național de Teatru independent este un eveniment care își propune să aducă anual în fața publicului cele mai bune producții independente din București și din țară. Timp de patru zile, FNTi va fi locul de întâlnire al iubitorilor si creatorilor de teatru.

Anul acesta, Godot Café-Teatru organizează a 4 a ediție FNTi alături de alte opt teatre independente din București (Unteatru, Teatrul de Artă, La Scena, Teatrul LUNI de la GreenHours, Teatrul Arte dell’ Anima, POINT, Teatrul Coquette, Teatrul de pe Lipscani).

La această ediție, FNTi prezintă spectacole independente din București și din țară, spectacole de debut ale tinerilor absolvenți UNATC, dar va avea și o secțiune de one man/woman show.

Ca în fiecare an, festivalul va crea contextul favorabil inițierii unor discuții între actorii independenți și studenții la facultățile de teatru. Ediția cu numărul IV va marca lansarea unei platforme de dialog între membrii Companiilor de Teatru Independent din țară și reprezentanți ai organismele ce administrează politicile culturale naționale.

FNTi4

ÎncÄ de la prima ediÈie, FNTi îÈi doreÈte sÄ alcÄtuiascÄ o hartÄ a momentului plinÄ cu steguleÈele miÈcÄrii independente.

Astfel, FNTi este singurul festival de gen care acoperÄ, practic, întreaga ÈarÄ.

Trupe, artiÈti, companii cu spaÈiu Èi nomade sunt invitate la BucureÈti în perioada 3-6 noiembrie pentru a da ora exactÄ a teatrului independent în 2016.

FNTi este competitiv dar, având în vedere dificultÄÈile prin care trec independenÈii, important este sÄ exiÈti Èi sÄ participi. Pentru cÄ fiecare separat Èi toÈi împreunÄ alcÄtuim un organism viu, care se dezvoltÄ de la an la an, numit Teatrul Independent.